Свят

Наследството на Шон Конъри ще бъде разпределено между…

Семейството му предвижда събитие в негова памет след края на пандемията

Оказва се, че легендарният актьор Шон Конъри, е оставил доста солидно наследство. Въпреки това едва ли то ще бъде разпределено само между преките му наследници.

По всяка вероятност то ще бъде разпределено между вдовицата, сина и внуците му.

Шон Конъри
Семейството му предвижда събитие в негова памет след края на пандемията

Все още не е съобщено официално какво точно е записано в завещанието на Шон Конъри. Според предположенията обаче, носителят на “Оскар” е оставил състояние от $ 300 млн., съобщават световните издания.

Част от средствата може да бъдат преведени на Шотландския международен образователен фонд. Факт е, че през целия си живот актьорът активно се застъпва за независимостта на Шотландия.

Припомняме, че Шон Конъри напусна този свят на 31 октомври на 90-годишна възраст. Семейството на актьора не разкри причината за смъртта. Известно е обаче, че напоследък Конъри имал сериозни проблеми със здравето.

От 1962 г. до 1973 г., той е бил женен за австралийската актриса Даян Силенто. От нея има син Джейсън Конъри – също актьор.

Втората му съпруга е художничката Мишелин Рокбрюн – французойка, родена в Мароко.
Женят се през 1975 г. и са заедно до края на живота му. През повечето време живеят на Бахамските острови.

Погребението му ще бъде в тесен кръг, като събитие в памет на актьора ще се проведе, когато пандемията от коронавирус приключи. В кариерата си актьорът има над 90 филма, като включително се въплътява в образа на британския шпионин Джеймс Бонд. Работил е с прочути режисьори като Стивън Спилбърг, Сидни Лъмет, Браян де Палма, Жан-Жак Ано.

Конъри е носител на “Оскар”, на награди БАФТА, на “Златен глобус” и много други. За последен път се появи на екрана през 2003 г. във филма “Лига на необикновените джентълмени”.
През 2000 г. е удостоен с орден на Британската империя от кралица Елизабет Втора.

Междувременно, американският президент Доналд Тръмп е заявил, че починалата холивудската звезда му е помогнала в миналото да получи разрешение да построи къща в Шотландия, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.