Новини

Херо Мустафа се свърза в жива връзка на конференция за медиите!

Херо Мустафа участва в медийна конференция!

Американският посланик Херо Мустафа взе участие в конференция на тема „Медийната грамотност в България. Както научихме от кризата?“. В момента тя е под крантина, но се включи онлайн.

Според Мустафа бързото разпространение на информация в наши дни е основното преимущество в сравнение с предишни времена. То обаче е нож с две остриера, тъй като произвежда и фалшиви новини.

Херо Мустафа говори онлайн за медийната грамотност в България

„Днес е лесно човек да има достъп до новини, но всички трябва да знаем кога става дума за лъжи, за слухове, за теории на конспирацията. При съвременните технологии всичко това се разпространява като вирус. Затова наша отговорност и цел е да направим така, че бъдещите поколения да се научат да различават истината от измислицата, да разпознават дезинформацията и заплахата, която тя представлява, както и да подкрепят онези, които насърчават прозрачността“ – каза американската посланичка.

Тя изтъкна голямата роля на социалните мрежи по време на пандемията. Благодарение на тях хората се информират за важни факти, касаещи коронавируса.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.