България Новини

Как да се пазим от заразата освен маските – съвети на проф. Кантарджиев!

Ето как да се пазим от заразата освен мерките, съвети на проф. Кантарджиев!

Членът на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев даде полезни насоки за това как да защитим себе си и близките си от нарастващата вълна на пандемията от Ковид-19

Той обясни как да дезинфекцираме храната си, поръчана от ресторанти – в преносен, но и буквален смисъл, разбира се.

„Каквото и да сте си поръчали, примерно пица – поставете парчетата за 2 минути в микровълновата и няма да има Ковид-19, дори и да е била заразена преди това“, съветва експертът от НОЩ.

Проф. Кантарджиев повтори за кой ли път, че маските са най-голямата защита и трябва да бъдат носени постоянно, когато сме сред хора. „Никой не се е задушил с маска, но тя е помогнала на мнозина, дори и в контакт с болни хора“, категоричен е той.

Важно е също така да прекарваме колкото може повече време на отворени прозорци, в това число и когато сме в градския транспорт – дори и да е студено навън.

Той посъветва всички, които носят очила, да не ги свалят, когато са на работа. Защото доста пъти заразяването с коронавируса става именно през очите.

Проф. Кантарджиев посъветва при настъпването на сезонните вируси и след поява на някакви симптоми да се изследваме и за наличие на грип.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.