Режисьорът Стефан Командарев: Закъснели и недостатъчни мерки! (виж тук)

0

Стефан Командарев призовава за пълно затваряне на държавата!

Режисьорът Стефан Командарев взриви мрежата с коментара си, че взетите мерки против коронавируса далеч не са достатъчни. Ето какво заяви той преди часове:

“Закъснели и недостатъчни мерки.

– Защо само учениците в гимназиален етап на образование минават дистанционно, след като се разбра, че училищата имат основен дял в разпространение на епидемията? Децата карат вируса 80% безсимптомно, но са основни разпространители. По-долу на стената ми има проучване за това, публикувано в The Lancet(!), проведено в 131 държави.

Учителите боледуват, някой тежко, някои умират. Вече се натрупаха, уви, такива трагични примери. Маските не увреждат психиката и не крият усмивките на децата, но разболяването и смърт на учител е тежка психическа травма за цял живот. Идеята, че малките не могат да се справят с компютри е абсурдна, особено за тези между 5 и 7 клас. Ясно е, че дистанционното образование е далеч по-неефективно от присъственото, казвам го и като университетски преподавател, но тук става дума за избиране на по-малкото зло.

– Ресторантите – няма кой да контролира мерки, особено в късните часове.

– Липсва едно от най-важните неща – масово, евтино (субсидирано) тестване. Какво стана с въвеждането на т.н. нови бързи тестове?

– Продължава масовото неспазване на мерките – моите лични наблюдения са по бензиностанции и магазини, включително и от тази сутрин.

– Прави ми впечатление, че властта в европейските страни ( премиери, президенти, министри, експерти и тн.) всеки ден аргументират в лични обръщения какво се прави, каква е ситуацията, защо се налагат такива мерки. Без плашене, с човешко отношение, отговорност и солидарност.

Тук такава нормална комуникация няма – не виждам и надежда за такава. Тук се съобщават заповеди на министъра. Естествено това е благоприятна почва за разрастване на фалшивите новини и дезинформацията, разпространявани и от хора с (уви) медицинско образование.

– Пазете близките си, колегите си, себе си. Здравната система (и не само) е на ръба”, апелира Стефан Командарев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.