България Новини

Миролюба Бенатова: Да не сте посмели да затворите училищата! (виж тук)

Миролюба Бенатова не иска и да чуе за онлайн обучение, щяло да съсипе нацията след време!

Журналистката Миролюба Бенатова явно не се трогва от разрастващата се скоростно пандемия у нас. Тя не иска и да чуе за затваряне на училищата и онлайн обучение. Което, по думите й, ще бъде пагубно за бъдещите поколения и нацията като цяло.

Ето какво заяви тя преди часове в мрежата, предаваме думите й без редакторска намеса:

“Онлайн обучението е заместващо. Това не се е променило. Както и прегледите при лекар по телефона не са като “на живо”. Мисля, че не се налага да давам още примери.

Българското образование, както и всички останали обществени сфери, не са на това еволюционно ниво, така че онлайн комуникацията (училище, университет, работа) да даде задоволителен резултат. Няма технология, липсват умения.

Ще потънем в липсата на опит, устройства и хора с капацитет. Ясно е, че за някои ученици “карантината” е супер, за да ударят един mute. След време обаче ще се усети тази цена.

(В момента водещите от нова тв натискат министъра на образованието да обяви кога и как ще се затварят училищата. Той се опъва и се държи мъжки. Даже адекватно.)”, заяви позицията си Миролюба Бенатова.

Мнозина здравомислещи обаче са на коренно противоположно мнение, не само граждани, но и родители, учители и лекари.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.