България Новини

Ето къде рискът да се заразим с Ковид-19 е 99%! (виж тук)

Ето къде рискът да се заразим с Ковид-19 е 99%!

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев разкри къде рискът да хванем Ковид-19 е най-голям, дори неизбежен в днешно време.

Оказа се, че това не е градският транспорт, както мнозина предполагат, а заведенията. И най-вече тези, в които сме на закрито.

Той е категоричен, че у нас нещата не вървят на добре и единствената причина за това са нелепиците на невярващите в заразата и отказът на много хора да пазят самите себе си като носят маски.

„Да, хората винаги ще говорят, каквото им хрумне. Но ако през пролетта не бяха баловете и религиозните празници, щяхме да минем безпроблемно през първия пик на заразата“, убеден е проф. Кантарджиев.

Той смята и че спортните мероприятия, както и всички публични събития на открито, крият огромен риск от зараза, тъй като е невъзможно там да се спазват мерките дори на 50 процента.

„За жалост, Щабът не затваря нищо в държавата. Ние просто даваме медицински препоръки, а други взимат решенията”, обясни проф. Кантарджиев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.