Новини Шоубизнес

Мадлен Алгафари с нова книга: В нея има много тихотерапия!

Мадлен Алгафари издаде новата си книга!

С нова книга ще зарадва почитателите си психоложката Мадлен Алгафари. Ето как описва тя творението си, над което работи още от есента на миналата година:

“Тази книга е тихоспирка. В нея има тихотерапия и тихотворения. Започнах да я пиша още през есента на 2019 г., преди пандемията. После, в изолацията и в притихването, усетих с двойна сила колко е навременна.

Не е страшно в тихото, читателю! Не е и толкова трудно да помълчиш. Да послушаш тишината. Тя казва много. Тя казва истини. Няма как да ги чуеш, ако бягаш от нея. Надявам се, че си го осъзнал и че след пандемията ще промениш нещо в битието си.

Звуците няма да изчезнат от живота ти. Но тишината е на път да изчезне. Върни я! Не я пускай да си тръгне, защото тогава ще си си тръгнал от себе си, преди изобщо да си се срещнал докрай със себе си.

Понякога тихото носи радост и облекчение. Понякога тихото боли. Но както болестите са път към здравето ни, така и тази болка може да лекува.

Да лекува от заблуди и мрак. Осъзнатостта, от която отчаяно се нуждаем, за да оцелеем и оздравеем, минава задължително и през тихото. След тихото идва светлото, както денят следва нощта.

В тази книга има стихове, приказки, научно обяснение за ролята на тишината за мозъка ни, импресии, размисли за душевното и телесното ни здраве, за човешкостта днес.

Доста от тях не са били публикувани досега. Всяка дума тук е родена от тишината в различни периоди на живата ми.

Тишината е главният герой във всеки ред. На мен тихото ми каза най-важните неща. Можеш да ги сравниш с тези, които казва твоята тишина”, сподели Мадлен Алгафари.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.