Режисьорът Стефан Командарев взриви мрежата! (виж тук)

0

Стефан Командарев разтърси мрежата с думите си!

Режисьорът Стефан Командарев взе сериозно отношение по темата с лавината от заразени с Ковид-19 у нас. Думите му взривиха мрежата преди часове:

“Стигнахме заветните и логични 1000 (без две) бройки на ден. И това е само върха на айсберга. Да благодарим на властта за неположените усилия, за липсващия тотално контрол и за розовите води, на доц. Мангъров и другите печеливши, заслужили и обвързани – честито.

Чувам гласове какво щял да прави „бизнеса“ при нови затваряния. Ама какво правеше „бизнеса“ през изминалите леки месеци в 95 % от случаите? Същото като властта – нищо.

Да реши да купи маски за служителите си и да следи за носенето? Да осигури HEPA филтри и адекватна вентилация? УВ лампи? Дезинфектанти? Къде ти такива „огромни“ харчове ще направи нашия „бизнес“.

Ресторантьорите ще са най-гласовити, но аз освен в „Архитектите“ на „Кракра“ не съм видял сервитьор с правилно поставена маска, ако изобщо има. Със сигурност е имало добри примери и на други места, но масово това не се спазваше.

Ние не сме спрели да работим, не сме се скрили в пещери, в момента снимаме нашия документален филм за донорството и трансплантациите. От месеци обикаляме България и навсякъде всеки от нас е с маска (правилна), дезинфектанти, пазим хората, които снимаме, понеже идваме от София, ние сме рисковите.

Понякога ни гледат като извънземни, но поне сме чисти пред съвестта си. Водя лекции на студенти с маска (намордник, както е популярно), не ме задушава, не се обривам, не ми въздейства „психически“ и тн.

Въпрос на солидарност и отговорност, която уви в България отдавна е само спомен”, заяви Стефан Командарев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.