България Горещо

Георги Любенов с коронавирус (Водещият слиза от екран)

Георги Любенов е позитивен за коронавирус

Водещият на „Денят започва” по БНТ Георги Любенов обяви, че е положителен за коронавирус и по тази причина си налага карантина в следващите 2 седмици. Така този уикенд той няма да води сутрешното предаване на националната медия, но засега не е ясно кой ще заеме мястото му. Любенов няма симптоми и се чувства добре, но призова всички, с които е бил в досег, да се изследват.

Тази сутрин излезе резултатът от рутинен PCR-тест, който си направих – положителен.

Снимка: БНТ

Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства. С пожелание за здраве и до нови срещи в ефира на БНТ”, пише Любенов.

Сред хората, които бяха призовани от Любенов да се изследват е и противникът на коронавирусната истерия доктор Атанас Мангъров, който обаче няма да си прави тест. „Както казах – всеки ден ние лекарите, аз също лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден – около нас има над 200 вируса, мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние докторите? Не, разбира се”, обясни той. Сред гостите на Любенов през изминалия уикенд бяха министърът на туризма – Марияна Николова и бившият здравен министър – д-р Петър Москов, пише hotnews.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.