Новини

Ето как се отрази коронакризата на пазара на имоти (Експертите не са очаквали това)

Експертите имаха други очаквания за влиянието на коронакризата върху цените на имотите

 

Експертите имаха други очаквания за цените на имотите
Експертите имаха други очаквания за цените на имотите

Според очакванията на експертите коронакризата ще доведе до срив в цените на имотите. Но този сценарий се размина. Пазарът на имоти в столицата буквално полудя. Той бележи ръст с около 6% в цените на имотите в столичните квартали “Дружба”, “Иван Вазов”, “Овча Купел” и “Хаджи Димитър”. Стойността е за последната една година, заяви в ефира на ТВ Европа Калоян Богданов, който е мениджър на агенция за недвижими имоти.

Той допълни, че очакванията за поевтиняване на имотите в началото на пандемията, не са се оправдали и жилищата запазват цените си.

За последната година цените на имотите в София дори бележат среден ръст, който е в размер на 4%.

Богданов добави, че хората отново са активни на имотния пазар.

Той добави, че критичният момент е бил от средата на март до края на април, когато повече сделки са били стопирани заради ограничаване на физическите контакти поради страх от заразата.

Експертът добави, че в периода 15-20 март локдаунът е притеснил повечето му колеги, които са очаквали драстичен спад в цените на имотите.

Богданов добави, че спрямо септември 2019 до септември 2020 година цените вървят около 2 и 4% ръст.

В момента в “Борово” цената е около 1070 евро за квадратен метър, във “Витоша” – 1090, в “Гео Милев” – 1300, в “Дружба” – около 900 евро, в”Иван Вазов” – около 1756, в”Изгрев” – 1600 евро”, добави още експертът, цитиран от БЛИЦ.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.