Новини Шоубизнес

Наталия Кобилкина взриви мрежата с отговор на въпроса защо хората се разделят! (подробно тук)

Наталия Кобилкина отговори на важен за всички въпрос!

Наталия Кобилкина взриви мрежата с подробен анализ и ясни отговори на въпроса, вълнуващ всички. А именно – защо хората се разделят?!

“Защо хората се разделят?

Защо мъжете напускат партньорката си?

Обикновено мъжете си тръгват с някаква форма на измъкване. Те като цяло не искат да наранят чувствата на жената, която напускат.

Има случаи, в които мъжете просто не искат да чуят и видят реакцията Ви, когато Ви кажат истината: а именно, че не искат да продължават с Вас…

Някои мъже дори нямат конкретна представа защо искат да се махнат… просто знаят, че го искат.

Но във всички случаи, при които мъж напуска партньорката си причината е следната: мъжете ще оставят връзката си, когато тя вече не им дава това, от което те имат нужда. А това, от което се нуждат, е жената да се възхищава на личността им – такава, каквато е.

Мъжете искат УВАЖЕНИЕ и да виждат ИНТЕРЕС, който се насочва към тях от страна на противоположния пол.

Запомнете: Мъжете копнеят за възхищение!

Когато връзката зацикли, те могат да си намерят друга жена, която показва свежия интерес, някога демонстриран от титулярката.

Наречете го мачовщина, наречете го его… Но каквото и да е, Вие трябва да показвате на мъжа си, че той е желан и му се възхищавате НАИСТИНА МНОГО. Или той ще получи тази инжекция на самочувствие от някоя друга.

Когато дадена двойка е съвсем в началото, жената обикновено умее да покзва интереса си към мъжа. Тя трепти с мигли, усмихва се много, изпада в кокетен кикот и често го докосва.

Но времето си тече и тя започва да ходи без грим, носи пуловери вместо предизвикателната мини рокля, която е обличала за него. И понеже вече не се опитва да го „получи”, въобще не си прави труда да се смее на шегите му и да показва интерес.

Мъжете не си тръгват, защото са намерили някоя по-красива и по-слаба. Те си тръгват, за да се усещат отново уважавани, желани и да чувстват, че им се възхищават.

Често мъжете, когато си взимат шапката, казват, че не искат вече да им се натяква и мърмори. Всъщност не мърморенето само по себе си е проблем. Проблем е фактът, че партньорката показва, че е някак недоволна от това, което той е и което има да предложи. А това го изяжда отвъртре и го прогонва от връзката.

Последното обаче не значи, че не бива да изразявате истинските си чувства. Просто искам да кажа, че трябва да балансирате критиката, когато я има, с демонстрация на любов и възхищение (за нещата, които харесвате). Това ще подхрани пламъка на любовта. При това без да жертвате самоуважението си, за да угаждате на всеки негов каприз…

Защо жените напускат мъжа си?

Жените си тръгват по други причини. Те са лоялни до края – до момента, в който спрат да се чувстват оценени (и съответно желани) от мъжа. Господата имат склонността да мислят, че някои жени са бреме, защото постоянно се нуждаят от внимание.

Не, жената няма чак толкова нужда от внимание, а от чувството, че Вие оценявате всичко, което тя прави за Вас. От любовната бележка, която Ви е оставила до обаждането й на работа, само за да чуе гласа Ви.

Ето защо жените, които изневеряват, го правят с мъже, които ги заливат с внимание и похвали на тема колко чудесни са и колко много допринасят за другите.

Великите съблазнители – Дон Жуановците и Казановите – използват този подход, за да се възползват от омъжени или сгодени жени. Те първо започват като „приятеля”, който изслушва проблемите на дамата.

После разговорът се насочва към това колко неблагодарен е мъжът й и колко сляп е за всичките й „прекрасни качества”. И накрая самият съблазнител я обсипва с „оценяване” и внимание – нещата, за които тя копнее… И ето че съвсем скоро той е новият мъж в живота й.

Нека да погледем към някои от основните причини, поради които връзките приключват. Това не е изчерпателен списък, но е достатъчен, за да покаже как във всяка една ситуация основната причина може да се сведе до липсата на възхищение при мъжете и на оценяване при жените.

Какво се случва, когато има изневяра?

Жената се чувства ужасно подценена. Мъжът въобще не усеща да му се възхищават, когато жената до него е погледнала встрани.

В тези случаи, Вие, разбира се, ще кажете: А защо не споменавате разбитото доверие, нарушените клетви и още хиляда други причини, за които човек може да се притесни, когато му изневеряват?

Разбира се, че има и други чувства и причини. И все пак, горните два елемента са толкова ВАЖНИ, защото те са основната мотивация на човека, който решава да си тръгне, защото са му изневерили.

За една жена е много по-вероятно да НЕ НАПУСНЕ мъжа и да се върне отново към него, след като е погледнал встрани, ако тя чувства, че той още се НУЖДАЕ от нея и я ЖЕЛАЕ.

Има хиляди жени, чиито съпрузи са били неверни, и които НЕ СИ ТРЪГВАТ, защото чувстват, че техният мъж ги оценява и има нужда от тях на някакво ниво. Не казвам, че е правилно мъжете да изневеряват или че тези жени не са били разстроени от това.

Просто искам да Ви илюстрирам ситуацията, а тя е следната: лоялността, чесността и предаността остават на второ място по важност. Първо идва чувството, че си поне мъничко оценяван.

Сега да погледнем случая, при който жената изневерява. Най-лошото нещо, което жената може да направи, след като е била невярна, но иска да запази постоянния си партньор, е да го обвини за ситуацията.

Например жената не бива да казва неща като: „Ти не ми обръщаше внимание…”, „Аз бях самотна”, „Имах нужда да поговоря с някого”. Това е все едно някоя примадона да застане срещу мъжа и да крещи: „Аз НЕ ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ!”…

За бога, той има нужда да се чувства като рицаря в блестяща броня! Освен това, у него е вкоренено желанието да бъде силен (така че да му се възхищават)…

Затова за жената в подобна ситуация е по-добре да не го обвинява. Обикновено препоръката е тя да обясни каква голяма грешка е било залитането й, защото съпругът й/ приятелят й е ТОЛКОВА ПО-ДОБЪР в сравнение с другия мъж.

Постоянни спорове и кавги

Това е смърт за много връзки. И е чудесен пример как двете основни причини правят така, че някои хора да си тръгват от любимия си, въпреки че го обичат.

Помислете само колко много кавги са заради „Не се чувствам оценена”. А за мъжа основният убиец на страстта е, че толкова често и дълго след кавгата той се чувства като „боклук”, точно на другия край на спектъра от „рицаря с блестяща броня”.

Питайте семейните терапевти и те ще Ви кажат, че основната причина, поради която мъжът си тръгва е: „Каквото и да правех, все не можех да я направя щастлива!”.

След като мине известно време, в което той все не успява да направи своето момиче доволно, мъжът ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ и ще отиде при друга, която той МОЖЕ да направи щастлива.

А ето и причината, която жените споменават, когато си тръгват от подобна връзка: „Той не оценява нещата, които правя за него…”
Виждате ли логиката?

Разбира се, има и други проблемни зони като например липсата на доверие, които могат да влияят на връзката. Тя или той може да КАЗВАТ, че вече нямат доверие и с право, но не това е основната и най-важна причина защо са Ви напуснали и защо не искат да се съберат отново с Вас.

Нека да погледнем по-внимателно. Да кажем, че Петър е изневерил на Елена и я е лъгал през цялото време. Елена разбира и е безумно наранена… Въобще не се чувства специална за Петър и оценена от него. Затова му казва, че вече му няма доверие и че с връзката им е свършено.

Така, какво всъщност се случва с Елена? Тя чувства – съзнателно или несъзнателно – че НИКОГА ОТНОВО няма да може се усеща спецална за Петър и обичана от него, тъй като се страхува, че той ще има друга забежка. Тогава какъв е смисълът да има връзка с него въобще? След като с този човек е ясно, че няма как да получи това, от което най-много се нуждае?

Разбирате ли… цялата тази безсмисленост просто излиза от устата й като „Нямам ти доверие”. Защото за нея е много по-лесно да го формулира така. Хората не винаги са наясно с чувствата си. Мъжете са дори още по-малко наясно от жените.

А и двата пола, съвсем не са наясно по време на нажежени кавги. Но всъщност под „Нямам ти доверие” се крие истинската причина… и тя е липсата на възхищение (при мъжете) и оценяване (при жените), обясни Наталия Кобилкина.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.