България

Румен Радев: Властите трябва да оправдават очакванията на хората!

Румен Радев с обръщение в Деня на българската община!

Президентът Румен Радев направи официално обръщение към политиците и политическата асминистрация в Деня на българската община. То призова властите да работят така, че да оправдават очакванията на хората, което е тяхното единствено задължение.

“В Деня на българската община – 12 октомври, трябва да си спомним, че това е институцията, стояща най-близо до съдбите и проблемите на хората, призвана да „държи ръка“ на пулса на делника.

Днес гражданите поставят пред кметовете, общинските съветници и служителите в общинските администрации високи изисквания за ефективност, прозрачност и обществен контрол.

Ето защо в България най-сетне трябва да започне диалогът за адекватна данъчна политика, финансова самостоятелност и реална децентрализация, която да позволи на местните власти да отговорят на високите очаквания на хората.

Кредитът на доверие е онази огромна отговорност, която налага постоянство на волята и усилията в работата на всяка институция.

На кметовете, общинските съветници и служители в общинските администрации пожелавам здраве и да бъдат на висотата на обществените очаквания! Не позволявайте на рутината да притъпи чувствителността Ви за болките и проблемите на гражданите!”, заяви Румен Радев.

София (14 август 2020) Президентът Румен Радев направи обръщение към народа. Събитието се състоя в сградата на президентската институция на “Дондуков” 2.
Пресфото-БТА снимка: Цветомир Петров (ЕД)
loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.