България Новини

Д-р Неделя Щонова погнусена и омерзена! (още подробности)

Д-р Неделя Щонова изля болката си от настоящето в мрежата!

Чаровната д-р Неделя Щонова е омерзена от днешното време и липсата на каквито и да било ценности и чувства между хората. Ето какво сподели тя в страницата си:

“Прочетох нещо много тъжно.
Толкова тъжно, че се зачудих,
дали изобщо да го публикувам.
Думите са на Станимир Стойчев.

“Ужасно ми липсва ретро подходът в отношенията. До там я докарахме да наричаме истинските неща “ретро”. Плът на всяка крачка. Първичност от всеки поглед. Всичко е сервирано без да е поръчвано и всеки е преял и се е пренаситил до повръщане. Но вместо да повръща и да мине на диета, почва с извращенията, наркотиците и бруталната полигамия, израждаща се в хроничен промискуитет.

Няма еднополови, няма двуполови отношения – навсякъде и при повечето нещата са сведени до борба за мръвка и задоволяване на нестихващ креватен глад, който е просто симптом на изродена, мухлясала и болна душа, крещяща за обич и човешко внимание. Малцината, дръзнали да направят опит да излекуват душите си, свършват с развод в масовия случай.

Кога последно видяхте мъж да подарява цветя, да отваря вратата на колата на жена, да й намества стола, да става прав, когато тя отива до тоалетна в ресторант…?
Къде отиде интересът към личността и характера, очарованието от загадъчната и свенлива химия между двама души, които смахнато се подсмихват и търсят пътя един към друг нежно и дискретно на 5та, или 10та среща? Да, има го и се случва, но е такова изключение на фона на масовия разврат, че все едно го няма въобще!

Грозно еманципирани и “силни” жени, невротично натякващи “мъжествеността” си. Слаби духом и с оръфани анцузи тюфлеци им пригласят като невестулки. Първите реват, че няма мъже, а вторите са с хроничен едипов комплекс, съчетан с тежък нарцисизъм.

Въображение, сведено до нулата и вулгарно чувство за хумор, от които се раждат прекрасни деца с предварително съсипана съдба.

И да, картината не е само тази. Има го и другото, но то, по дяволите не преобладава. Напротив! На изчезване е! Не желая да живея в такъв свят! Грозен и пошъл е. Смърди на посредственост, тъпота и примитивизъм. Липсва фундамента на идеята за щастие, мъртъв е, няма го – Уважението към личността на другия.

Няма ли го уважението, глупост би било да говорим за приемане, толерантност и разбиране. Изкоренени са основополагащи модели на поведение, липсват тъй важни звена във веригата, че тя просто няма и минимална възможност да бъде цяла.

Аз ще намеря такива като мен, както и досега съм намирал. Някак ще се оправим в своята микросреда. Но общия фон е грозен и пошъл и най-страшното е, че на почти никой не му прави впечатление. Напротив – харесва им.

Има някакво гадно удоволствие да си част от това изродено и примитивно в емоционално и духовно отношение общество. Колкото и да не си го признаваме. Ето това е мазохизмът на хомо сапиенс в 21 век и само това ще е нещото, което ще ни погуби един ден.

Подарявайте цветя и се интересувайте от лица, очи и души. Никой няма да ме чуе, но поне го излях!”

И на този фон, едно предаване, което изповядва “ретро” стойности,
като здравна култура, наука,
хуманизъм, стоицизъм, обич, трудолюбие, духовност и вяра,
изобщо всичко истинско,
оцеля 20 години.

Чудо е!

Само аз си знам, какво ми е коствало.
Благодаря на всички вас, истински, будни и съхранени “ретро” хора,
с които сме заедно.

Благодаря на bTV,
че съхрани “Духът на здравето” в ефира си!”, написа д-р Неделя Щонова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.