България Новини

Депутатът Калин Вельов изригна заради… неграмотност! (виж тук)

Калин Вельов изригна заради неграмотно писмо!

Музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов изригна бесен заради писмо, пълно с правописни и пунктуационни грешки, разпространило се в мрежата. Набедена за негов автор бе комисията за култура в парламента. Ето какво заяви Калин:

“Ето какво написах до в. “Сега”.. и това си е пример за фалшива новина!

Уважаеми журналисти от в. „Сега“, Днес прочетох статия във Вашия вестник със заглавие „Неграмотно писмо на Комисията по култура в НС се появи във Фейсбук“.

Длъжен съм да напиша опровержение на това Ваше некоректно твърдение, което бих могъл директно да определя като фалшива новина.

Писмото, което цитирате и аз с учудване прочетох, наистина е изпълнено с множество грешки и неточности.
Публикуваното писмо не е написано от мен – Калин Вельов, още по-малко от името на Комисията по култура и медии или от неин служител.

Бих искал също да отбележа, че никога не бих си позволил да намеся или подпиша колегите от Комисията по култура и медии в инициатива, която е лично моя и не е потвърдена официално от комисията.

Съобщенията относно срещите, които организирам с гилдията на културата в основните градове на България и са написани от мое име, може да проследите и прочетете на страницате ми в социалните мрежи. И те са само и единствено в лично качество.

Вероятно писмото, което цитирате, има автор и е подписано от него или от името на областна структура или институт. И е коректно да цитирате истината, а не да намесвате несправедливо и тенденциозно Комисията по култура и медии или мен като автор на текста!

Считам, че в сериозната журналистика е редно информацията да бъде проверявана”, заяви Калин Вельов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.