Новини

Бойко Борисов съобщи важна финансова вест за пенсионерите

Бойко Борисов разкри какво ще се случи с пенсиите след пандемията

 

Бойко Борисов с важно съобщение за пенсионерите
Бойко Борисов с важно съобщение за пенсионерите

Бойко Борисов направи важно съобщение за пенсионерите, от което стана ясно какво ще се случи с пенсиите след пандемията. Премиерът успокои, че докато има пандемия, пенсионерите ще продължат да получават добавка в размер на 50 лева месечно към пенсията си. Той добави, че след това предстои индексация на пенсиите.

Премиерът заяви това в ловешкото село Лесидрен. Той поясни, че не е възможно едновременно да има индексиране на пенсиите и да се раздават по 50 лева добавки към тях. Борисов поясни, че в такъв случай това прави по 108 милиона лева всеки месец.

По време на посещението си в Лесидрен Бойко Борисов попита пенсионерите в селото дали получават добавката от 50 лева, която вече трети месец правителството като финансова подкрепа по време на пандемията.

Той поясни пред пенсионерите, че след приключването на пандемията предстои индексиране на пенсиите.

Борисов обясни още, че този въпросът е бил обсъден със синдикатите и социалния министър.

“Беше преценено, че и изплащането на добавки, и индексацията “идват нанагорно”, добави премиерът.

Социалният министър Деница Сачева заяви преди време, че правителството обсъжда няколко варианта за преизчисляване на част от пенсиите у нас, припомня Pariteni.bg.

Както вече стана ясно от КНСБ се противопоставиха на идеята на коалиционните партньори на ГЕРБ за актуализация на пенсиите за всички. КНСБ се аргументира, че това отблъсква работещите от идеята редовно да внасят осигуровките си.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.