България Новини

Васил Петев: От 30 год. политиците ни пазаруват интелектуалци! (виж тук)

Журналистът Васил Петев за политиката и интелектуалците!

Журналистът Васил Петев взриви мрежата с поста си за политиката и интелектуалците. И “пазаруването им на килограм”, което продължава вече 30 години:

“- Дай да си вземем и две пакетчета подправка за пиле “Маги”, да има, може да потрябват…

Както Милена (половинката му – бел. ред.) пазарува “Маги”, така и политическият ни елит от 30 години пазарува интелектуалци. Политиците ни се опитват да пазаруват “култура” и “изкуство”, просто така, да има нещо, за всеки случай!

За съжаление, често му се получава. На “елита”. Щото, в “игрите на глада” и естетиката отива на 111 място.

Сами разбирате, че никой прекланящ се пред етичните и естетични добродетели, които носи истинското изкуство, няма как да се преклони пред ПКП, например. Просто е невъзможно. Това би предизвикало “перфектната буря” в сърцето на всеки творец.

Казвам това, защото не спирам да си гълтам граматиката, когато от телевизора се появи някой интелектуалец или артист, някой Харалан – Торбалан, който си мисли, че е възможно да пътуваш в джипката на Борисов докато носиш литературна картина на Бокачо под мишница.

И всичко това е естествено, когато начело на държавата стоят крайно неграмотни и арогантни лица, лица опияняващи се единствено от своята кръгла физиономия, лица – имена, но лица без душа. Бойко Борисов и изкуство? Гешев и култура? Цветанов и естетика? ПКП и етика? Стига, на всички ни е ясно, че този филм не се казва “Куче в чекмедже”.

На всички ни е ясно също, че стойностното у нас е в дъното на магазина, горе на третия рафт и разбира се, че се продава. Така, че всеки глупак да може да си купи, нещо евтино, нещо за всеки случай. Малко цветни подправки за своето голямото антибиотично пиле.

Нали, Стъки? Прав ли съм? Кажи, да!”, написа Васил Петев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.