България Новини

Ваня Червенкова в Сибир: Бизнесдамата покорява връх Белуха! (виж тук)

Ваня Червенкова направи това, което малко жени биха предприели!

Да изкачи великия връх Белуха – това беше желанието на бизнесдамата Ваня Червенкова, която смело тръгна към целта си преди дни. Малко жени биха се осмелили на това, което направи тя. Нищо, че сбъдването на мечтата й малко ще се забави:

“РУСИЯ! СИБИР ! АЛТАЙ…. Пиша Ви от средата на тайгата.. Студено ми е.. Тръгнах от 30 градуса, кацнах в Москва на 23, дойдох в Сибир на 14 и само за два дни температурите паднаха на 2 градуса . Организмът ми е не е наясно какво става, а и аз не му давам обяснения… Да свиква, не е малък.

Всъщност целите на това пътуване са няколко и се надявах като една амбициозна максималистка да ги изпълня до една. Подготвях се дълго и не чак толкова за идването ми тук. Подготвяха ме добре и отговорно, а аз изпълнявах .. чинно и поклонно. Лиших се се от много възможни емоции, които имах ресурса да изживея, лиших се и от неизживяни такива.. стисках зъби и се самоконтролирах!

Тук съм с правилните мъже, които не говорят излишно, рядко се смеят, никога не се снимат и не проявяват излишни емоции. Тук съм и да покоря следващия връх, който е най-високият в Сибир – Белуха, тук съм за няколко срещи с алтайския народ, тук съм, за да се срещна с великата УКОК, тук съм, за да се докосна до любимият ми Рьорих, тук съм по стъпките на Мулдашев.. останалото е за мен, ще го запазя за мен!

Часовата разлика е 4 часа.. Намирам се в планинска база на 1200 метра надморска височина. Тук се яде само еленско, моралско, овче месо, хляб и се пие калмикски чай с горски плодове, има и водка от мед. Запасите ми от ядки и сурови плодове от Горно-Алтайск и Уст-Кокса в която област се намирам свършиха.. минавам на ориз.

Мястото в което се намирам е погранична зона и се допускат хора само с пропуски, издадени от местната полиция. От един месец Района на Белуха се охранява допълнително от Новосибирски полицаи и гранични войски/ причината дори местните не я знаят/ Намираме се на няколко километра от Монголия, Казахстан и Китай .. всъщност първите две ги виждаме от базата.

Преодолявам някак документалните подробности .. Времето рязко се влошава. Правим два опита да се качим поне донякъде. Връх Белуха е затворен. Властите категорично не допускат никой. Металните парапети /въжета/са демонтирани. Качваме се до 3200 метра с огромни перипетии и с няколко превозни средства.. УАЗ и ГАЗ 66 ..

Дъжд както казват ребятата “ круглосуточно бляд” , който премина от два дни в сняг. Недостъпни места, над 45 уникално красиви езера, смразяващо красива природа , диви зверове, разкъсваща мозъкът ти тишина.. усещам движението на планетата..

Времето е спряло.. Есента в цялата и палитра от цветове.. Смазана съм от красотата пред която само богоговея. Не намирам точните думи.. не може да се пресъздаде , това което усещам.. може само да се усети..от душата, преминавайки през очите!

Както писах преди няколко поста.. на такива места не се ходи, ти не покоряваш върхове.. до тях САМО ГОСПОД ТЕ ДОПУСКА! Е, аз не бях допусната!!!!

Дали все още не съм готова, дали не съм заслужила тази привилегия, дали сега не е точното време… ??
Някои от Вас могат да кажат “ Е, маршрут като всеки друг, след няколко месеца ще го покориш , какво пък толкова”… И НЕ! Няма да бъдат прави..

Белуха е мистична, тя носи своята тайнственост и не напразно от векове се знае, че тук единствено и на връх КАЙЛАШ са вратите към тайствената Шамбала.

Като степен на трудност е по-тежка от Елбрус, въпреки , че той е най-висок. Белуха носи своя дух.. тя е ЖЕНА и пази ревностно своята обител! Докоснах се до Телецкото езеро, емблематично за Алтай, качихме до трите Малтински езера, стигнахме твърде далеч с големи трудности, но УВИ..

Не зная дали да смятам това за поражение ?? Не зная защо така се случи, самообвинявам се затова, че заради заболяеането ми от COVID-19 се забавих, забавих и хората с мен .. загубих точно един месец, който не ми достигна тук.

Белуха не е просто изкачване и това го знаех преди да тръгна. Белуха е път към себе си. Белуха е детектора на Боговете. Белуха е една от най-силните енергийни чакри на планетата ни..!!!!
Не можах да стигна по-нагоре! Не можах да стигна до онази височина на която започваш да цениш възможностите на комфортното дишане!

Срещу природата не мога да се боря. Срещу Боговете още по-малко! Ще завърша този пост специално с две неща, след което следващите няколко дни ще Ви пусна видеа и снимки от всичко, което видях до този момент и което ми предстои. Останалото за което дойдох е свършено с удовлетворението, че там бях най-добрата от всички!

И така: Най-великият алпинист Рейнхолд Меснер , който първи в света е покорил 14 осемхилядника , през 1996 година пристига в подмножието на Белуха! НЕ УСПЯВА ДА Я ПОКОРИ , заради лошо време! Тогава той я нарича “ Белуха-ГОРА С ХАРАКТЕР!”

И тя наистина е това… Сакралното място на което ще се връщам, докато успея!

Второто.. Второто е да БЛАГОДАРЯ! На мъжете, чиито имена също няма да споменавам, които ме накараха да повярвам, че и с това ще се справя!

Откраднах част от смелостта им/ която на мен не ми липсва/ , взех част от духа им, научиха ме да вярвам в нещата, които са трудни и неприятни за понасяне!

Аз им БЛАГОДАРЯ, защото знам, че искаха да се справя и да докажа, че съм много добра!Дадоха от себе си, за да ме научат.. и го постигнаха! Както аз обичам да казвам: Моето сърце ви благодари! Така е писано!

Нося и националния флаг, който исках да развея на този връх на който дори не зная, дали са покорявали българи, но сърцето ми ще подскаже къде до го оставя или на кого да го дам… До скоро!”, сподели Ваня Червенкова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.