Новини Шоубизнес

Актьорът Мариан Бачев: Слагайте телефонни номера на нашийниците на кучетата си! (ето защо)

Мариан Бачев свидетел на поучителна история с добър край!

На интересна история стана свидетел и участник актьорът на Слави Трифонов Мариан Бачев. Ето какво се случи пред очите му и защо посъветва всички хора с кучета да запишат телефонния си номер на нашийниците им.

“Днес се случи нещо много любопитно с щастлив край. Оставям Косара (щерка му – бел. ред.) на предучилищна и на връщане виждам две жени и полицай край паднал на земята възрастен мъж на тротоара. А до него – куче.

Както се разбира – отивал да изхвърли боклука и да разходи кучето – померан, когато му прилошава и, за съжаление, си удря главата на ръба на бордюра.

Полицаят много ловко държеше главата му настрани и му говореше. Видях, че главата му е поставена директно на плочника. Свалих си суичъра и попитах полицая дали е разумно да му направя възглавница. Направихме го.

Дойде „Спешната помощ“. Много приятна млада лекарка и шофьор, заедно с полицая съдействаха да го качат в линейката. Възрастният мъж, нямаше лични документи – излизал е само за боклука, заедно с кучето. От линейката чакаха информация в коя болница да закарат пострадалия.

И започвайки да зъзна деликатно в утринния хлад (суичъра вече не ставаше за обличане) запитах: Ами сега какво правим с кучето, което бях доближил до отворените врати на линейката, за да успокоя тревогата му, гледайки стопанина си, на когото вече му правеха кардиограма.

Всички вдигнаха с разбиране рамене – беше ясно, че кучето не може да се качи в линейката. И в този момент се сетих, благодарение на моите приятели с кучета – Борис и Росен, да погледна дали няма информация на нашийника.

Бинго! Има телефон. Свързвам се с – оказва се – дъщерята на възрастния мъж – и тя лекар. Разяснявам ситуацията, тя благодари, аз включвам на говорител телефона си, за да може лекарката от „Спешна помощ“ да получи от дъщерята на пострадалия мъж допълнителна информация.

И в този момент аз питам:
– Извинявайте, но с кучето какво да правя?
Слава богу, дойде съпругът ѝ след около 10-ина минути.

Кучето бе много щастливо. Аз също. Дано всичко е наред! Мисля, че да! Та, слагайте телефонни номера на нашийниците на кучетата си – те могат да спасят живот!”, съветва Мариан Бачев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.