България Шоубизнес

Коронавирусът удари финансово Веско Маринов

Коронавирусът се отрази на бюджета на Веско Маринов

Коронавирусът, който продължава да ощетява културния и музикалния живот у нас, удари жестоко и по бюджета на Веселин Маринов. Години наред всяко лято естрадният трубадур от Полски Тръмбеш жънеше големи успехи и печалби по време на националното си турне. Китайската чума обаче редуцира изявите му в страната само до градовете, в които има летни театри, а концертите му в закритите зали изобщо не се състояха.

При така създалата се ситуация изпълнителят на „Горчиво вино“ в момента изпитва огромни трудности да издържа многочленния си екип. Откакто се появи Ковид-19, неколцина вече са се отцепили от Маринов, и то не по здравословни причини, а по финансови.

Снимка: фейсбук

„Тъжно е, че нямах възможност да направя някои от концертите, с които исках да обикалям страната. Много градове останаха ощетени. Трудно е. Вече ме напуснаха някои хора от техническия ми екип. Останалите засега ме разбират. На всички ни е трудно“, признава изпълнителят.
Маринов възлагал големи надежди за финансовата си стабилност на планираните за края на ноември два големи концерта в Зала 1 на НДК.

По обясними причини обаче те няма да се състоят, най-малкото защото при 50% заетост на залата няма как събитието да бъде обезпечено финансово.
За да компенсира донякъде, в началото на идния месец певецът ще пее пред далеч по-малка публика от петхилядната, която може да побере най-голямата зала в Националния дворец на културата. На 6, 7 и 8 октомври е планирал три концерта на открито в „Платформа А6“, отново в НДК.

„Използвахме лятото да пея в летните театри за моите най-големи почитатели и някак си да поддържам бюджета на моя екип. Но лятото свърши, свършиха и възможностите за външни концерти. Затова се насочихме към „Платформа А6“, която НДК направи и спаси докъдето може концертния живот на София, докато стане студено“, добави Маринов, пише Ретро.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.