България Шоубизнес

Тежък кръвоизлив оставил Лили Иванова бездетна (Всичко за драмата)

Лили Иванова била тормозена от първия си мъж и майка му

Списъкът с мъже в живота на Лили Иванова е твърде дълъг и за повечето от тях тя не обелва и дума. Двама обаче са тези, от които естрадната звезда е очаквала дете – първият ѝ съпруг д-р Георги Павлов и музикантът Здравко Радоев.

Заради гинекологични усложнения и нелеки операции, които примата претърпява, тя се разминава завинаги с мечтата да бъда майка. Именно невъзможността да роди дете станала причината за разпада на първия от нейните злополучни 3 брака, за който тя никак не обича да говори.
И до ден днешен в интервютата си Лили споменава с добро само един от своите мъже – композитора Иван Пеев, който се спомина през есента на 2018 г. Към останалите си любовници се отнася с пренебрежение, а за д-р Павлов, който първи успял да я отведе до олтара, е говорила само в биографичната си книга.

Снимка: Ретро

Когато се омъжила за него, естрадната икона е била все още никому неизвестната Лиляна Иванова Петрова. С него се запознала, докато работела като медицинска сестра. Оженили се по настояване на неговата майка и Лили отишла да живее с мъж, свекър и свекърва в семейната им къща в Перник. Бащата на д-р Павлов, който бил миньор, я приел като дъщеря. Свекървата обаче била много недоволна, че синът ѝ е взел „проста медицинска сестра“, която на всичкото отгоре искала да става певица. Освен че непрекъснато със сина ѝ тормозели Лили психически, издевателствали над нея и физически. Редовно я карали да мъкне тежки товари, които били непосилни за миньонче като нея.

„Зима, дъжд, сняг, кал – аз, с едни галоши, отивам с две кофи и мъкна вода от тази чешма, за да имаме в къщата вода. То толкова тежах – колкото две кофи вода, и затова може някои здравословни мои проблеми, които се появиха по-късно, да са предизвикани от тази груба работа. Сега, не знам, не мога да виня никого. Божа работа е всичко“, казва в книгата си примата на родната естрада.
Най-много я съсипвал фактът, че семейството на съпруга ѝ не спирало да настоява двамата да имат дете. В същото време Лили тъкмо прохождала в музиката и пътувала всеки ден с влака от Перник до София, за да си търси концертни изяви. Все пак успяла да забременее, но бебето загубила по време на участие в Разлог. Изведнъж усетила режеща болка в стомаха. Колегите ѝ я закарали с раздрънкания им микробус до Петрич. В продължение на 2 часа певицата чакала на носилка в коридора на болницата да стане 7 часа, за да дойдат лекарите. Болките ѝ се усилвали и в един момент тя започнала да усеща, че се задушава.

„Започнах да удрям колкото сили имах по стената, но без резултат – от другата страна бяха тоалетните. По едно време любопитството на някаква случайна жена ме спаси. В този момент аз имам убийствен кръвоизлив в корема, който потиска органите и центъра на дишане. Коремът ми продължавал да се пълни с кръв през цялото време и да ми пречи да дишам. Всичко беше пълно с кръв!“, спомня си кошмара Лили. Певицата загубила много кръв и макар че нейната кръвна група А не е от редките, се оказало, че няма банка, за да ѝ прелеят. Тогава един от лекарите се съгласил да стане кръводарител и така я спасили, а след години, когато станала мегазвезда, я издирил и искал пари за услугата.

След драматичната случка нейният съпруг д-р Павлов пристигнал, за да я вземе от петричката болница. Прибрали се с теснолинейката. Влакът бил претъпкан с пътници и се наложило, тъкмо излязла от болницата, да се вози права в коридора цели 3 часа.

Д-р Павлов преминал окончателно в историята след година и малко семейно съжителство. Но доста преди това той вече не значел нищо за Лили. Тя искала около себе си музикант, който да ѝ помага в кариерата. Още докато била омъжена за него, се увлякла по колегата си Здравко Радоев, с когото също били на косъм да станат родители. „Когато получи извънматочно забременяване втори път, пак бяхме на турне в Петрич. Там ѝ отрязаха втората тръба.

Тя все още беше женена за първия си мъж – доктора. Аз даже имах респект от това, че е семейна, някакво неприятно усещане, че вършим нещо нередно. Обадих му се да отиде да я види в болницата. Когато се разведе с него, заживяхме заедно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се ожени за моя приятел Ванко Пеев“, реди спомени Здравко Радоев, който пък впоследствие станал съпруг на Богдана Карадочева, пише Ретро.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.