България Новини

Калин Вельов: Такива човеци трябват на България! (виж кого визира)

Калин Вельов убеден – такива хора трябват на страната ни!

Депутатът от ГЕРБ с печална слава Калин Вельов взриви мрежата преди минути като припомни подвига на един голям българин. И призна, че именно такива хора са нужни на страната ни, за да бъде България велика.

Става дума за шампиона по подводно плуване от миналото Шаварш Карапетян, за когото малко съвременници знаят, но си струва. Ето какво е направил той на вчерашната дата през 76-та година:

“На 16-ти септември 1976 година кариерата на един 11-кратен световен рекордьор, 17-кратен световен шампион, 13 пъти европейски първенец по подводно плуване е била прекратена, защото този човек е извършил невиждан подвиг.

Тролейбус с 92 пътника пада в студените води на Ереванското езеро на 10-метра дълбочина. В близост се оказва по време на тренировка Шаварш Карапетян и веднага се гмурка в непрогледната, мръсна, ледена вода, и вади в течение на над 20 минути 20 обречени човека.

20 спасени живота на висока цена! След като е разбил стъклото, тялото му търпи множество порязвания. Подвигът му коства двустранна бронхопневмония, усложнения от заразената кръв, тъй като в езерото са изхвърляли фекални води.

Лекарите едва му спасили живота. Прекарал повече от месец в болницата и за спорт вече било немислимо. Такива човеци и подвизи трябва да се дават за пример на младите!”, публикува Калин Вельов в профила си преди минути. Браво!

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.