България Новини

Борисов: Пенсионерите са от първостепенно значение за нас, не спираме да им помагаме!

Бойко Борисов обеща третите поредни увеличения за пенсионерите!

Третите поредни добавки за пенсионерите през октомври обеща премиерът Бойко Борисов преди броени минути. В страницата си в социалната мрежа той заяви, че правителството не спира да работи за нуждите на милионите пенсионери у нас и да им помага.

Ето какво точно заяви той по темата:

“Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си.

Тази помощ във времето на пандемия от Ковид-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи Ковид-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии.

По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите”, заяви премиерът Бойко Борисов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.