България

Само Тодор Славков почете паметта на дядо си

Тодор Славков единствен от фамилията почете паметта на Тодор Живков

По нетрадиционен начин бе отбелязана 109-ата годишнина от рождението на Тодор Живков на 7 септември. Организаторите на събитието, което винаги се провежда в родния дом на бившия Първи в Правец, тази година излязоха извън рамките на официалните слова и поднасянето на венци и спретнаха специална програма, придружена с коктейл на финала.

Всички, дошли да почетат паметта на Живков, имаха възможност да наблюдават на живо огнено шоу, което се разигра на метри от паметника на покойния държавник. Освен това присъстващите можеха да разгледат и специална изложба с подаръци, които Тато е получавал през дългогодишното си управление от световни лидери, високопоставени лица и свои роднини и приятели.

Снимка: Ретро

За поредна година рожденият му ден бе уважен предимно от обикновени граждани, общественици и от кмета на Правец Румен Гунински. Единственият представител на рода на Живкови, който поднесе букет на паметника на бившия Първи, беше неговият внук Тодор Славков, син на Людмила Живкова и Иван Славков. Жени Живкова и нейните наследнички отново не бяха забелязани сред присъстващите, липсваше и синът на Живков – Владимир, който през последните 2 години има сериозни здравословни проблеми и е почти неподвижен.

Припомняме, че на 5 август се навършиха 22 години от смъртта на Тодор Живков. На помена, който отново се състоя в къщата му в Правец, не дойде нито един член на неговата фамилия, пише Ретро.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.