Свят

СЗО разочарова сериозно хората с тази новина

Едва ли ще може да се разчита на нея преди 2022 година

Световната здравна организация (СЗО) разочарова сериозно хората с новината, която съобщиха.

Те предупредиха, че бъдещата ваксина срещу коронавируса няма да достигне до абсолютно всички хора на планетата поне до 2022 г.

СЗО
Едва ли ще може да се разчита на нея преди 2022 година

За първи път в историята ние ще се нуждаем от стотици милиони дози от една ваксина, добави Соумя Суаминатан, завеждаща научния отдел към СЗО. Тя разясни, че първите ваксини ще бъдат предназначени за медицинските специалисти на първа линия, за възрастните хора и тези, които страдат от хронични заболявания.

Соумя Суаминатан обяви на брифинг в централата, че всички очакват да се ваксинират в първите месеци на 2021 г., но “нещата не седят по този начин”. Най-напред предстои един дълъг и тежък процес по оценка, лицензиране, производство и разпространение на ваксината, уточни Суаминатан.

По думите ѝ най-оптимистичният вариант относно първите доставки ще е около средата на следващата година. Разбира се с приоритет ще се ползват хората от рисковите групи.

Дотогава от СЗО призоваха световното население да продължи да бъде дисциплинирано и да продължава да спазва противоепидемичните мерки. От там припомнят, че такива са носенето на маска, спазването на физическа дистанция и редовна дезинфекция, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.