България Новини

Бащата на ЛиЛана: Намирисва ми на жесток комунизъм!

Бащата на ЛиЛана се обръща към юристите и експертите!

Бащата на ЛиЛана, която след няколко месеца в ареста най-после беше освободена, отново изригна в мрежата. Този път лекарят и музикант Христо Деянов заяви, че му мирише на жесток комунизъм. Ето коя е причината:

“Имам един въпрос към всички и преди всичко към моите ФБ приятели ЮРИСТИ. Защо в названието на специализираните съдебни органи – специализиран наказателен съд /СНС/ и Апелативен специализиран наказателен съд /АСНС/ съществува думичката „наказателен”?

Това ми намирисва на жесток комунизъм, репресия и див съветизъм, точно както е било в първите месеци след 9 септември 1944 г., когато комунистите завземат властта. Ако тези звена в бъдеще продължат да съществуват, непременно, според мен, трябва да бъде премахната думичката „наказателен”, защото е в пълен контраст с европейските ценности, а България е вече 13 години член на ЕС.

Даже бих казал, че съдебната система в България няма нужда от такива специализирани звена, защото те са създадени с друга цел! Нека юристите да се замислят, това е все едно към многопрофилните болници за активно лечение /МБАЛ/ да бъде добавена думичката „смъртилище”, защото в тях ежедневно умират болни! Използвам повода да кажа, че днес съдружникът на Лили Мартин Димитров беше освободен от ареста.

Да, вярно под гаранция, но все пак освободен, което е едно доказателство за това, че специализираните съдебни органи понякога репресират ненужно способни млади хора, вместо да гонят криминалните бандити! В същото време стотици, даже хиляди убийци, крадци, изнасилвачи, наркобарони, побойници по пътищата, тежки престъпници с няколко присъди, които са почернили цели семейства, са на свобода!…

Днес отново съжалих, че не съм станал адвокат, щях да разбивам обвинението в съдебните зали с много правни аргументи, човешки чувства, емоции и красноречие, защото понякога това не го чувам даже и от най-известните адвокати в страната с които имах възможността да се запозная напоследък.

Да, вярно е, че по медицински конгреси, симпозиуми, научни съвети и колегиуми понякога изобличавам някои мастити колеги и професори, които са си изсмукали от пръстите псевдонаучните си доклади и дисертации, но все пак, друго е да си в съдебна зала и да защитаваш правдата!

Затова казвам – незабавна реформа в съдебната и здравната система, а защо не и в цялата държава!… Изпращам ви снимка от награждаването на Лили и Мартин с наградата „Джон Атанасов”, най-престижната награда за интелектуални иновации!”, заяви Христо Деянов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.