Здраве и диети Новини

Тези признаци могат да бъдат скрити симптоми на отравяне на кръвта!

Тези признаци заслужават вашето внимание, защото могат да бъдат опасни!

Посочваме ви признаци, които трябва да следите и да се отнасяте към тях с внимание. Защото те могат да сочат към нещо много опасно като отравяне на кръвта.

Внимавайте за треската и рязкото повишаване на телесната температура. Това е признак, че организмът се опитва да се бори с инфекцията в тялото. Ако температурата не спада няколко дни, трябва да се обърнете към лекар.

Още по-опасното обаче е ниската температура на тялото, защото според лекарите този вид отравяне на кръвта е по-трудно за лечение.

Внимавайте за учестен пулс, който се засилва без причина. Понякога така тялото опитва да ускори притока на кръв, за да пребори инфекцията. Ударите на сърцето са над 90 или дори 100 в минута.

Ниското кръвно налягане е друг признак, при който горната граница под 100 показва, че съдовете се дехидратират и има опасност от септичен шок.

Пребледняване на кожата и задух са другите симптоми, които ясно могат да бъдат разчетени. Това се дължи на започналото възпаление на белите дробове, налагащо учестено дишане.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.