Бизнесдамата Весела Барбукова възмутена! (виж тук)

0

Весела Барбукова не може да се примири с тази порочна практика!

Бизнесдамата Весела Барбукова живее в лукс, но определено знае стойността на парите. Тя и семейството й прекарват основната част от времето си във Виена, където вчера тя прекара половин ден в известния турски пазар. Ето какво я впечатли и от какво се възмути Барбукова:

“Храната е не просто важна за оцеляването ни, храната ни е дадена от Бог, храната е култура. Днес изневерих на любимия си Нашмаркт и се потопих в прекрасното приключение Hannovermarkt, по-известен като турския пазар във Виена.

Много хубаво място, приветливи хора, а продуктите освен, че са свежи и пресни, имат отлични вкусове, каквито в супермаркетите трудно ще откриеш. А онази баба дето правеше ръчни турски кори на жар я гледах поне 30 минути. Опашката за сръчността й и ревностната традиция бе голяма.

Зад всеки домат или парче месо стои много труд и това придава допълнително очарование и те кара да се преклониш пред усилията на производителите. Красиво!

Много мразя да се изхвърля храна, не защото страдам от криворазбран хуманизъм /всъщност не се чувствам добре от факта, че на много места по Планетата хората гладуват/, а защото храната е култура и Бог ни дава възможността да я имаме, да я осигурим за трапезата на семейството си.

За това трябва да се благодари много! Не разбирам разхищението и съсипването на храна. Даже не е и варварство – нещо много повече! Това за мен е жалко и нищожно хулиганство към културата и оцеляването ни”, коментира Весела Барбукова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.