България Новини

Бойко Борисов: 200 000 души останаха на работа заради нас! (виж тук)

Бойко Борисов обяви още колко средства ще бъдат раздадени на бизнеса!

200 000 души останаха на работа заради нас и парите, които отпуснахме на фирмите. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов. И увери, че финансовото подпомагане тепърва ще продължи като идва ред и на средния бизнес. Ето какво обяви министър-председателят:

“Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма “Иновации и конкурентоспособност”. Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв.

Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея.

Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света – у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора.

Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим”, заяви премиерът Бойко Борисов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.