Свят

Шиндзо Абе разтърси Япония с тази новина

Едно от посещенията му в болница е продължило близо осем часа

Шиндзо Абе разтърси Япония с новината за важното решение, което е взел.

Японският премиер Шиндзо Абе е подал оставка, предаде телевизия Ен Ейч Кей.

Според обществената медия, премиерът е взел това решение, тъй като иска да избегне ситуации, при които националната политика ще бъде затруднена от влошаването на хроничната му болест.

Япония
Едно от посещенията му в болница е продължило близо осем часа

Това ще бъде вторият път, когато Абе напуска поста си по медицински проблеми, допълни Ен Ейч Кей.
Той се оттегли през 2007 г. заради възпаление на червата, след като бе само една година на власт. През 2012 г., отново се завърна на висшия пост след убедителна победа на изборите за долната камара на японския парламент.

Ройтерс допълни, че Абе ще даде пресконференция следобед, на която се очаква да засегне нарастващата загриженост относно здравословното му състояние след два скорошни болнични прегледа за една седмица.
Служители от управляващата партия заявиха, че Абе е добре със здравето. Визитите на премиера на Япония в болницата обаче подхраниха спекулациите. Една от тях е продължила близо осем часа.

Мнозина се запитаха дали премиерът на Япония ще може да продължи да изпълнява задълженията си до края на неговия мандат – септември 2021 г.
В понеделник той надмина рекорда за най-продължително управление като премиер, поставен от неговия прачичо Ейсаку Сато преди половин век, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.