Новини

Цената на златото започна да пада (Ще се запази ли тази тенденция?)

Цената на златото вече започна да пада след продължителния пик

Цената на златото тръгна надолу
Цената на златото тръгна надолу

От тази сутрин се наблюдава неочаквано понижение в цената на златото. На фона на ценовия ръст, който продължи цели 9 седмици, стойността на най-предпочитания инвестиционен актив вече бележи понижение.

Търговските данни показват, че растежът на доходността на американските държавни облигации задържа рекордния ръст на котировките на златото.

Цената на октомврийския фючърс на златото на нюйоркската борса Комекс към 08,29 часа бележи понижение с 0,25% или 4,95 долара до 1965,45 долара за тройунция.

На този фон се наблюдава и понижение на септемврийския фючърс на среброто, който поевтиня с 1% до 22,442 долара за тройунция.

Анализаторът на ED&F Man Capital Markets Едуард Майер коментира актуалната ситуация. Той заяви, че златото се оказа под натиска на растящата доходност на американските съкровищни бонове и това е в основата на настъпилата корекционна продажба.

При доходността на 10-годишните съкровищни бонове се наблюдава непрекъснат растеж от началото на тази седмица. В момента тяхната доходност възлиза на 0,709% спрямо стойността от 0,566% в края на миналата седмица.

При цената на златото се наблюдава спад на фона на растеж, който продължи 9 седмици.

Миналия петък стойността на жълтия метал обнови своя исторически рекорд. До този момент той е 2089,2 долара.

Според прогнозите на експерти до 3 години цената на златото ще се вдигне до 4 000 долара.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.