Свят

Майкъл Райън от СЗО изправи косите на всички с тези разкрития за коронавируса

Вирусът е брутално жесток, сочи Райън

Майкъл Райън, който е зам.-шеф на Световната здравна организация (СЗО), изправи косите на всички с разкритията, които направи за коронавируса. По този начин той разби на пух и прах всички надежди за него.

“Този вирус е брутален. Брутален в своята елементарност, брутален в своята жестокост”, заяви зам.-директорът на СЗО за коронавируса.

СЗО
Вирусът е брутално жесток, сочи Райън

Междувременно бе съобщено, че само за шест седмици броят на заразените е скочил от 10 на 21 милиона. Така Световната здравна организация (СЗО) попари надеждите за скорошен край на пандемията от коронавирус, уточнява “Дойче Веле”.

“Можем да го наречем втора вълна, можем да го наречем втори пик, можем да го наречем както си искаме. Ясно е обаче само едно: разхлабим ли натиска, вирусът се завръща”, заяви в Женева зам.-генералният директор на СЗО Майкъл Райън.

И добави: “Знам, че хората не искат да го чуят, но това е реалността”. “Дръжте вируса под натиск!” “Този вирус е брутален. Брутален в своята елементарност, брутален в своята жестокост. Но няма мозък”, заяви още експертът. Затова, според него, човекът би трябвало да е в състояние да го надхитри.

“Но в момента очевидно не вършим добра работа”, каза Райън и отправи следния призив към страните в Европа, които отбелязват рязко покачване на заразите: “Към страните в Европа се обръщаме с този апел: Дръжте вируса под натиск!”.

Междувременно бе съобщено, че броят на заразените с коронавирус по целия свят вече надхвърля 20 милиона, като само през последните три седмици тази бройка се е покачила с цели 5 милиона. Жертвите са над 730 000, но се предполага, че действителният брой е още по-висок. Най-засегнати са САЩ, Бразилия и Индия. Но и в Русия, Южна Африка и Мексико пандемията все още се разпространява твърде бързо, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.