Новини

Експерт направи сензационна прогноза за цената на златото

Експерт прогнозира невиждан скок в цената на златото

Цената на златото ще удар 4000 долара
Цената на златото ще удар 4000 долара

Задава се невиждан пик в цената на златото. Според експерт стойността на ценния метал вероятно ще достигне 4000 долара за тройунция. Прогнозата му гласи, че това ще се случи през следващите три години, пише БЛИЦ.

Анализаторите са категорични, че фактори като разработване на ваксина срещу коронавируса и президентските избори в САЩ ще окажат влияние върху сегашната тенденция за поскъпване на благородния метал, предават световните осведомителни агенции.

За пръв път в историята миналата седмица цената на златото надмина 2000 долара за тройунция.

Пред CNBC Франк Холмс, който е главен изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors, заяви че лесно можем да станем свидетели на цена от 4000 долара за тройунция.

Експертът посочи и главните причини за това. Той е категоричен, че трилионите долари, необходими за стимулиране на американската икономика, са основен фактор.

Холмс обърна внимание и на още един показател, оказващ влияние върху атрактивността на златото.

Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors посочи, че при нулеви лихви златото е много атрактивен актив.

Множество експерти подкрепят неговото мнение. На фона на задълбочаващата се рецесия те не изключват вероятността от невиждан скок в цената на златото.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.