Актрисата Лили Гелева взриви мрежата с неочакван пост! (виж какво разкри)

0

Лили Гелева взриви социалната мрежа!

Актрисата Лили Гелева, позната ни от сериала “Откраднат живот” взриви мрежата с неочакван пост. Тя рядко си позволява да коментира политика, протести и прочие, но този път не издържа. Ето какво заяви:

“Итс а спам… Не разбирам нищо от политика. Не искам да разбирам. Не знам как трябва да стане, но май знам какво искам да стане. Като актьори в натфиз ни учат, че “какво” е по-важно от “как”. Така че – искам да усещам, че хората се чувстват удволетворени. Че не обвиняват друг за провалите си, че вярват колко смисъл има в действията им. Че нямат усещането, че животите им се търкалят напразно.

Искам никой да не се страхува какъв лекар ще му се падне. Искам лекарите да имат достойно заплащане и човешки условия за работа. Искам родителите да имат вяра в образованието. Да не се страхуват дали ще се класират децата им за детска градина. Да не се страхуват как ще ги отгледат.

Искам учителите и хората на образованието да имат достойно заплащане и човешки условия за работа. Искам да има закони, които да работят. Журналисти, които да посочват важното. Да се ограничат произшествията по пътищата. Искам хората на изкуството да усещат, че ги има. Да бъдат смели и да поемат рискове. Да се обединяват около идеи. Да се чувстват необходими. Да имат достойно заплащане и човешки условия за работа.

Искам читавите хора да предпочитат да останат в България, вместо да изграждат живота си върху плаващи пясъци, с надеждата (но без вярата), че някой ден нещата ще се оправят и ще се върнат. Искам да виждам любимите си сгради без климатици, кабели и дограми. Искам ремонтите да поправят, а не да развалят нещата.

Искам пенсионерите да не се чувстват като наказани, а да имат достойни пенсии, за да си правят каквото си искат. Искам да не свикваме, че въздуха е мръсен, горите изсечени, плажовете бетонирани, водите отровени, а животните убити.

Искам да усещам, че живея в общество, което си поставя по-високо летвата, отколкото умее да скача. Искам да не се чувствам без никакво значение. Искам да е важно, че гласувам. Искам да знам, че плащането на данъци е инвестиция в собственото ми бъдеще. Искам да не се чудя всеки ден колко точно ще съжалявам някога, ако не емигрирам.

Не знам как. Може и да е в повече. А може и това да са основите на едно нормално общество в 21 век, които на нас ни липсват. Не знам. Но се надявам, че когато много хора се осмелят да кажат в какъв свят им се живее, има шанс да се направят някакви крачки към този свят. Защото животът е твърде кратък.

P.S. Един Дядо Коледа стига в живота на човек. Когато обаче на всеки ъгъл се разделяш с по една илюзия, идва малко в повече. Сори за спама”, заяви Лили Гелева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.