България

Мариела Нордел скочи на “селяндурите”! (виж как ги размаза)

Мариела Нордел жестоко нахрани т.нар. “селяндури”!

Устатата кулинарка Мариела Нордел не цепи басма. Този път тя взриви мрежата като попиля “селяндурите”, прииждащи в столицата на талази. Ето какво заяви тя:

“Селяндурът идва в София “да се устрои”. Той иска “добре платена работа” – за него няма призвание, талант, “какво мога да дам на света”, той не идва, за да създава работни места, не! За него има работа, която му се дава и сама по себе си е “добре платена” или не до там добре. Въпросът е да я намери.

Селякът е много впечатлен, когато излезе от България и обикновено прави раздел на живота си “преди да почна да пътувам” и “след”. Селяндурът може да живее от 7 години в София и да не знае къде е Народния Театър, но обезателно е информиран за всички нови “Клубове” и цените на 100 гр уиски във всеки един от тях.

Селякът задължително ходи “на Караоке” с колегите си, понаучил се е да пее Тони Стораро, което използва като евтиния трик да впечатли и изчука некоя колежка. По-скъпият вариант е, ако трябва да я покани на “чаша вино”.

Защото селяндурът не обича да си харчи паричките, особено, за да впечатлява жени. Той си ги къта, за да си купи жилище. Селякът не си създава Дом, той си купува “жилище” /каква грозна дума/. За селяндурина е много важна не локацията, а квадратурата и най-вече броя стаи, нищо, че стаите са колкото кутийки.

Но пак, селякът не се дислоцира в “Надежда”, “Обеля”, “Орландовци”. Обикновено селяндурът се установява в “Студентски град”, “Модерно преградие”, “Манастирски ливади”, “Борово” или на юг от НДК. Селякът много държи Жилището му да е негово и ако се ожени, жена му да дойде “при неговите условия”, за да може той да командва.

Селяндуринът не си познава комшиите, не поздравява, подозрителен е към всеки, който му се усмихва и мрази “софиянците”. В същото време селякът никога няма да си признае, че е от Хасково или Бургас, въпреки че мьека та се къса.

И не на последно място, селяндурът няма нищо общо с истинското българско село и неговите жители – той мрази селяните, земята, не знае как да я обработва, срам го е от родителите си и за нищо на света не би се върнал да живее там, от където е излезнал…”, взриви Мариела Нордел.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.