Свят

Нов вирус в Китай, по-опасен от COVID-19

Тези случаи не са необичайни за страната

Нов вирус, по-опасен от COVID-19 превзема Китай. Международните медии гръмнаха с тази новина. Местните власти алармират, че вирусът убива за 24 часа.

Властите в китайския регион Вътрешна Монголия поставиха под карантина село, чийто жител почина от чревна чума, съобщават световните агенции.

Китай
Тези случаи не са необичайни за страната

Случаите на чума не са необичайни за Китай, макар рядко да се стига до масово разпространение. За периода 2009-2018 г. Китай е съобщил за 26 случая на заболяването и за 11 смъртни случая.

Достъпът до селото е забранен, под карантина са поставени близките, които са били контактни с починалия. Всички те са с отрицателен тест за болестта засега и вземат профилактично лекарства. Чревната форма на чумата се проявява със симптоми като диария, остра коремна болка и висока температура.

В Китай бе обявено наскоро трето ниво на опасност от разпространението на бубонна чума. Заплахата идва от автономния район Вътрешна Монголия. В град Баян-Нур, е бил приет в болницата пациент, на когото е било потвърдено това заболяване.

През юли в граничещата с Русия Западна Монголия е било регистрирано разпространение на бубонна чума. В болница били приети 27-годишен мъж и жена в критично състояние. След като се разболяла, тя била контактувала с 60 души пряко и косвено с още 400. Тогава станало ясно, че причина за заразяването и при двамата пациенти била консумация на сурово месо от мармот, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.