България Новини

Венци Мицов: Искам да видя програмата на партията на Слави!

Венци Мицов с убийствен коментар за бъдещите управляващи!

Убийствен коментар за бъдещите управляващи направи музикантът и общински съветник Венци Мицов. Ето от какво реално се интересува той, докато протестите не спират и всички чакат нещо, което не се знае какво точно ще излезе:

“Впрочем изключително ми е любопитно дали сте наясно какви са програмите на партиите, за които сте заявили подкрепа при предстоящите избори.

Например – аз много бих желал да видя програмата на “Има такъв народ”, която партия е класирана на второ място. Например програмата за култура. Или пък за образование.

До момента единственото, което знам за “Има такъв народ” е намаляване на депутатите от 240 на 120, избор на шерифи по градовете, забрана на партийните субсидии и 100 процента мажоритарен вот. Любопитно ми е с тези мерки как ще се вдигне културата, образованието, икономиката, правосъдието и така нататък…

Любопитно ми е и какъв ще е екипа на Мая Манолова. Криско и Анелия ще бъдат ли вътре (щото бяха в щаба и на изборите в София).

Любопитно ми е ДБ какво точно имат като програма, освен правосъдните реформи, които са ми не особено ясни, но да кажем, че там са експерти.

БСП и ГЕРБ са ми ясни, ДПС също. Там изненади не очаквам, освен някои нови лица, част от които даже смятам, че ще са съвсем ОК за обновяване на партиите-мастодонти.

Обаче в нито една от тези организации аз не виждам нищо ново. Нищо не са ни предложили, нищо не са пуснали черно на бяло.

Което ми дава основание да смятам, че ние формираме своето мнение не на база идеи и стратегии, а на телевизионни изяви.

Което пък от своя страна означава следното – политиката у нас е шоубизнес.
Ако имаш ротации – играеш.
Ако нямаш – и да напишеш най-съвършената програма на света, не играеш.

Има такъв народ, няма такава държава, има такава политическа ситуация, но каквото и да се появи на небосклона, ние сме пас…”, сподели Венци Мицов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.