България Новини

Експерти предупредиха: Този аксесоар ни заразява с коронавирус!

Винаги почиствайте очилата си, защото по тях се задържат вируси!

Винаги почиствайте и дезинфекцирайте очилата си, защото по тях се задържат вируси и лесно може да пипнете зараза с Ковид-19. Това алармираха здравни експерти.

Хората или поне повече от от тях използват редовно важните за здравето ни маски, дезинфектанти, спазват и разстояние от останалите хора.

Доста голям процент обаче не досещат, че освен да дезинфекцират бюрата, телефоните, дистанционните и дръжките на вратите, трябва да правят същото с очилата си.

Слънчеви или диоптрични, очилата са постоянно на очите ни. А това, което най-често бършем по тях, са стъклата. Много хора забравят за рамките на очилата си, които са в чест контакт с ръцете ни, когато ги наместваме.

Те събират цялата мръсотия от лицето ни, натрупана по време на деня. И ако не ги почистим с дезинфектант, в който има поне 70 процента етилов спирт, значи не сме направили нищо.

Тук ще уточним и че когато търсим да закупим дезинфектант, той трябва да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да има регистрирация като биоцид. Едва тогава можем да сме спокойни, че е качествен и ще ни предпази.

Източник: Блиц

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.