Горещо Новини

Мариела Нордел: Тази супа я знам лично от Лучано Павароти! (вкусна рецепта)

Мариела Нордел сподели уникалната рецепта за супа на великия Лучано Павароти!

Любимата доматена супа на великия Лучано Павароти. Рецептата сподели в мрежата кулинарката Мариела Нордел като заяви, че я знае лично от него. Ето какво разказа тя:

“Сопа Романа или доматена супа по Римски… Тази супа ми я показа лично Лучано Павароти. Той имаше ресторант в Италия, освен, че се занимаваше и с концертната си дейност. Случайно, без да знаем, с бившия ми съпруг – шведа, влизаме през 97 да обядваме там.

Заведението беше празно, защото беше затворено, но ние не сме разбрали това и се настанихме на една маса. А е било затворено, защото Лучано си е бил там и е искал да си готви на спокойствие в кухнята.

Той излезна да види какво става в залата и тогава се заприказвахме и запознахме. Позволи ни да останем, като даже не разреши да платим, но ни премести на Шефската маса и лично приготви тази супа.

На изпроводяк любезно ни покани на някакво парти, което давал вечерта в ресторанта си, но шведът, какъвто си беше ревнив и нацупорчен и дума не даде да се издума да ходим.

Все ме гледаше накриво, че се запознавам с хора и ми е приятно да си контактувам „как един път не те оставих за пет минути да ида до тоалетната и като се върна да не си се запознала с някой!“, мърмореше постоянно като излизахме. Аз за това и се разведох с него…..

Запържете в зехтин една глава лук, ситно нарязан, добавете като стане лукът златист и парченца бекон или панчета. На края прибавете пресован чесън. Един буркан белени домати ги нарежете на парченца и изсипете в тигана при останалите съставки, заедно с доматения сок, добавете и 2 сл доматено пюре или айвар.

Оставете на бавен огън да се посгъсти през това време в тенджера сложете да заври подсолена вода и изсипете една чч макарони или друга паста – панделки, охлювчета, важно е формата да не е тънка и дълга, като на спагетите.

Прецедете пастата, когато е готова, като запазите две чч от водата, в която е вряла. Щом доматеният сос се сгъсти, изсипете го в блендер или пасирайте, разредете до желаната гъстота с водата от пастата и изсипете в супата сварените макарони.

Заквасете с малко течна сметана, гарнирайте с пресен босилек и се наслаждавайте като Лучано Павароти!”, разкри страхотната рецепта Мариела Нордел.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.