Свят

Страхотна новина от Гърция за туристите

Това е един от опитите за съживяване на туризма

За радост на туристите, Гърция най-накрая съобщи страхотната новина.

Вчера Гърция отвори шест основни пристанища за круизни кораби, за първи път през този туристически сезон покрай епидемията от коронавирус, съобщи сайтът МКД.

Гърция
Това е един от опитите за съживяване на туризма

Първите кораби обаче се очакват чак сред три седмици. Министърът на туризма Харис Теохарис изпрати миналата седмица съобщение в Международната круизна асоциация и три големи компании в този сектор, които действат в Гърция. С него той ги уведомява официално, че от 1 август пристанищата Пирея, Родос, Ираклион, Волос, Корфу и Катаколон ще могат да приемат круизни кораби.

След епидемиологичен контрол на пътниците и екипажите в тези пристанища, круизните кораби ще могат да се отправят към всяко друг гръцко пристанище, включено в маршрута им. Круизните кораби ще могат да влизат в гръцките пристанища от 20 август, съобщи министърът на морския флот и по въпросите на островите Янис Плакиотакис.

Гърция прави опити да съживи сектора на туризма, който съставлява една четвърт от нейната икономика, изтъквайки, че страната се справя добре с пандемията.

В същото време единственият ГКПП, през който туристите могат да влязат в Гърция, остава „Кулата“. Никак не е изненадващо, че през почивните дни там се извиха километрични опашки. За мнозина обаче изискването за тест за коронавирус, направен до 72 часа преди влизането в Гърция, се оказа сериозна пречка. От туристическия сектор прогнозират, че по всяка вероятност много голяма част от предварително направените резервации ще изгорят, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.