Новини Шоубизнес

Мариела Нордел с невероятни разкрития за срещите си с Жоро Илиев и… Маркес!

Мариела Нордел определено има какво да разказва за живота си!

Устатата Мариела Нордел има пълното право да се нарече такава. Още повече, че има защо. Тя наистина е видяла и преживяла много и има какво да разкаже за живота си. Като днес, когато взриви мрежата с разказ за срещите си с Жоро Илиев, великият писател Маркес и още нещо…

“Един от най-красивите мъже, които съм виждала, е колумбийския посланик в България от началото на 90-те. За съжаление, не остана за дълго в София, защото го преместиха в Хага.

Бяхме добри приятели, водех го за кавалер на купони и събития, а понеже не беше женен, аз изпълнявах функциите на “Първа Дама”, но никога не сме били гаджета. Не, защото не ме искаше, а защото имам прекалено голям респект към красотата.

За мен красотата – истинската, а не тунинговането, което се постига с пари, е проявление Божие и като видя красив човек – независимо дали е мъж или жена, все едно Божий наместник е пред мен. Имах му прекалено голям респект, за да го направя мое гадже.

А и това ни позволи да останем много добри приятели. Дори веднъж, през 94, когато минавах през Лондон за 24 часа, той взе самолета от Хага и дойде да ме види. Благодарение на него, Георги Илиев, Бог да даде мир на душата му, отърва отношения с Лондонската полиция. Пътувах заедно с него и групата му в самолета София-Лондон. Те правеха връзка за Богота, а аз – за Мексико сити.

На граничния контрол ги задържаха. Аз идея си нямах кои са, но Жоро тогава беше младо момче, хубавец и много ме впечатли. Никой от групата му не говореше английски, а никой от офицерите на Нейно Величество не разбираше български. Предложих си услугите за преводач. Тогава разбрах от полицая, че са получили информация от службите, че група българи е трябвало през Лондон да пътуват за Богота поради еди какви си причини и е трябвало да бъдат спрени.

Аз започнах да импровизирам – “господин Офицер! Тези хора са известни спортисти и рекламни лица на български производител на вина. Те заминават на турне в Колумбия по покана на местни търговци, за да рекламират българските вина и ракии /бях ги видяла в самолета, че мъгнеха огромни сакове с пиене/. Навънка е Колумбийският Посланик за Европа, който ги чака. Може да го извикате и ще Ви потвърди. Това не са хората, които търсите!”.

Явно съм била убедителна, защото изпратиха с мен един офицер да доведа НП Посланика да потвърди, че тези не са мафия, а търговци на вина. Аз успях само да му прошепна на испански по пътя за навътре “каквото и да те питат, казвай “Да”!”. Зададоха му въпрос познава ли тези хора, той потвърди. Дали били търговци на спиртни напитки от България и отиват по колумбийска покана за установяване на връзки. Той пак потвърди и ги пуснаха.

Като излезнахме, Жоро ме прегърна и ме разцелува. После заедно с него и Колумбийския посланик купонясвахе цяла нощ из клубовете на Лондон. Той ми даде визитката си и ми каза, като си дойда в България да му се обадя. Чак година по-късно, разбрах кой е – тогава брат му вече си беше отишъл, Бог да го прости, и той беше Кралят на Империята…

Една от най-красивите жени, които познавам, е също колумбийка – съпругата на Колумбийския посланик в Стокхолм. Тя е от богато семейство, а мъжът й, който е сега Министър на вътрешните работи на Колумбия, от политическо. В Швеция се сприятелих с тях и често им гостувах в Резиденцията да пробвам страхотното Ахиако на Алба-Лусия.

Но, много преди да открия красотата на колумбийците, открих красотата на магическия им реализъм, разказан по вълшебен начин в книгите на Габриел Гарсия Маркес. „Сто години самота“ е книгата на книгите! Бях потресена като четях как една от поредицата красиви жени – Ампаро мажеше любовника си със сладко от праскови и не се знаеше кое е по-силно преживяване – любовта й или кулинарната оргия…

С Габриел Гарсия Маркес имах късмета да се срещна в Мексико на един прием. Похапвахме скариди и си лафихме за Куба. За първи път посетих Колумбия преди 15 години и не бях впечатлена от Картахена – обичайната мръсотия и туристически кич, но когато стъпих на местния пазар, бях в друг свят – истинската Колумбия, смесица от силно, ароматно кафе, индиански подправки, негърския усет към храната и испанската страст по добрата кухня”, разказа Мариела Нордел.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.