Здраве и диети Новини

Имунолог разкри кои хора няма да се заразят с Ковид-19! (виж тук)

Тези хора няма да се разболеят от коронавирус, твърди експертът!

Има хора, които са облагодетелствани в кошмарната ситуация на световна пандемия. Те са с нисък или нулев риск от заразяване с коронавирус. Това заяви имунологът Николай Крючков.

По думите му, това са тези със силен и вроден имунитет. “При поемане на сравнително малка вирусна доза такъв имунитет ще работи на нивото на горните дихателни пътища. И сам ще предотврати проникването на инфекция по-нататък в тялото” , каза имунологът в интервю за ” КП “.

Другите, които няма да се заразят с Ковид-19, са тези, които вече са прекарали сезонни коронавируси. По правило силните антитела или клетките на имунната памет се съхраняват в тялото им, което от своя страна активира „специфичен имунен отговор“, твърди експертът.

Според него, нисък риск от заразяване с коронавирус има и сред онези, които имат като цяло силно тяло, не са склонни към тромбози и недостатъчни имунни реакции. Те, дори и да се зарязят, ще прекарат болестта много леко и бързо ще се излекуват от нея.

Медицинският експерт, декан на Университета в Хонконгската школа по медицина, професор Габриел Леунг пък заяви, че новият щам на коронавирус повишава процента на инфекция с 30% поради ДНК мутация .

Така, по думите му, само един заразен може да зарази още четирима души. Именно това е страшното и е гаранция за масово огнище на вируса, каквото светът не познава, твърди ученият.

Източник: zdrave.to

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.