Лияна Панделиева разкри измамна схема: “Даряват” кръв срещу 1500 лева!

0

Лияна Панделиева нададе глас срещу престъплението, което се разиграва под носовете ни!

Престъпни измами под носовете ни и то от години. На поредната такава се натъкна лично журналистката Лияна Панделиева, съвсем случайно при това. Ето какво разкри тя, бясна от факта, че едва ли е прецедент:

“Чувала съм много пъти за търговията с кръвни продукти. Днес, на излизане от Окръжна болница “Св. Анна” подминах един от онези свръх мургави бизнесмени, който без маска говореше в лицата на две дребни възрастни женици. Дочух следните фрази:

– Човекът е здрав, не пие и не пуши, няма вирус, давам гаранция.
– Ти кажи колко! – чувам отчаяние в женския глас.
– 1500 твърдо! – казва мъжът.

Не знам за какво количество кръв става дума, но това е форма на престъпление срещу което от десетилетия никой не предприема нищо. Известно е, че кръводарителите у нас не достигат, несъмнено никой не опира до такава услуга, ако залогът не е нечий живот.

Работата на държавата обаче е да създаде механизми, които гарантират поддържането на кръвните банки, а не да отстъпва пред подобно свирепо търгашество.

В момента потенциалните дарители седят на оградата на болницата на разстояние поне два метра един от друг и чакат. Явно бизнесът с кръв за живот не спира.

Добрата държава не допуска подобно свирепо изнудване на хора в крайна и неизбежна нужда”, гневи се Лияна Панделиева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.