България Новини

Трагедия: Илиян Любомиров загуби любим човек! (разплака всички)

Илиян Любомиров е със съкрушено сърце!

Писателят и панелист в “На кафе” Илиян Любомиров е съкрушен от мъка. Вчера той изгуби любимата си баба, която го е отгледала и дала много в живота. Ето как изплака болката си мъжът на Петя Дикова:

“БАБА СИ ТРЪГНА

Бабите са най-великото изобретение на човечеството. Имам и неоспорими доказателства благодарение на моята. Баба беше пич. С еднакво хладнокръвие можеше да ми залепи сцепената глава, да заколи бик, да вдигне тост, свирейки с пръсти, да организира държавен преврат и да сготви най-вкусните пълнени чушки.

И всичко това без напрежение, с добра дума и много любов към мен. Ние с баба си имахме наша специална връзка. С нея съм прекарал и детството, и тинейджърството, и ергенлъка си.

Тя първо ме направи човек, а после, като се убеди, че май ще ме бъде, се успокои и си позволяваше да изпие по едно кампари с мен и да изпушим по някоя свита цигара. Да, баба пушеше като индиански вожд, с наслада във всяка дръпка.

Малко хлапета могат да се похвалят, че баба им винаги има каше листчета и филтри, нали. Виждала ме е във всякакви състояния, но всичко си оставаше между нас. Имахме си собствен фолклор, тя всичко разбираше и всичко прощаваше.

Иначе си беше серт. Държеше юздите на живота и нямаше нещо, което да я изплаши. Всичко беше преживяла и беше останала човек, а това е много. Никога няма да имам по-голяма фенка от нея. Гордееше се искрено и да знаете само как разказваше за мен на всички. И аз много се гордеех с нея, защото беше извънредна жена. Стана и прабаба, е-хеее!

Писал съм стихотворения за нея, писал съм разкази за нея, а ето, че сега пиша и този текст, защото баба вече я няма. И не, не съм тъжен. Благодарен съм. За това, че баба Цони беше моята баба. Бабите са най-великото изобретение на човечеството дори когато си тръгнат.

БАБА ОСТАНА”, с болка написа Илиян Любомиров.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.