Николай Щерев качи за последно Витоша, преди коронавирусът да го погуби

0

Николай Щерев не успя да пребори коварния вирус

На 33 години си отиде Николай Щерев, шампионът по борба, който не спираше да мечтае за успехите на легендарния си баща Симеон. COVID-19 сложи ужасно рано край на живота му тази нощ.

Ники влезе в изключително тежко състояние във ВМА с двустранна пневмония още на 19 юни. Беше поставен на изкуствено дишане, но организмът му не издържа, въпреки че в началото имаше леко подобрение. Според непотвърдена информация белите му дробове са работели едва с 15 процента от капацитета. Доста под критичната граница и дори супер специалистите от отделението на доцент Георги Попов просто не са имали какво да направят.

Едно от последните съзнателни действия в живота на Ники е било да направи любимото изкачване на Витоша. Борецът смятал, че чистият въздух ще прочисти дробовете му. Уви, COVID-19 вече го е бил застигнал фатално. Доста по-възрастните му родители също са заразени с коронавирус, но го преборват в домашни условия буквално с ден-два лека температура. „Няма нищо страшно“, казва таткото, „Просто трябва да идете навреме на лекар“. Силен, мъж, шампион, едва ли си е мислел, че точно на него ще му се случи!

Николай Щерев
Снимка: Инстаграм

Близки и приятели описват Ники като слънчево момче с доста щур характер. Зодия Скорпион, винаги весел и готов на майтап. „Сам търсеше шеги с приятели, не се надуваше на персонала от заведенията на брат си. Сам търпеше майтапите им“, категоричен беше пред “Марица” бивш служител в един от клубовете, стопанисвани от борческата фамилия.

Роденият през 1986 година Николай е средният син на легендата Симеон Щерев и съпругата му Мария

Единствен тренира борба. Големият син Симеон се пробва във футбола и приключва бързо, за да развие успешен бизнес. Малкият брат Александър е още студент и помага в заведенията.

Николай тръгва добре в спорта, едва на 19 години печели „Дан Колов“. После следват отказвания и завръщания. Жени се, има момче и момиченце.

Преди две години среща прочутата гимнастичка Катрин Тасева. Ники вече е разделен със съпругата. Влюбва се лудо в грацията, предлага й дори брак. Катрин дава стимул на Щерев да се върне на тепиха. Иска двамата да пътуват заедно за Олимпиадата в Токио тази година, вече отменена за 2021.

Ники сваля близо 40 килограма, хваща се здраво да тренира. Уви, идва ударът с допинга. Намират в организма му забранен препарат за отслабване и следва наказание от 4 години. Мечтата угасва! А Ники иска да надмине поне веднъж своя татко, който боготвори. Симеон Щерев има всичко в борбата, но не и олимпийската титла. Злато в Токио би донесъл и голямата мечта на цялата фамилия.

Здравенякът не спира да тренира, да катери Витоша, но се концентрира повече върху това да помага в бизнеса на брат си.

Идва пандемията, по това време следва раздяла с Катрин

Останалото е известно, болест, късно отиване на лекар, Божа работа!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.