Новини

Ще отпадне ли таксата в детската градина?

Ако предложението бъде прието, таксата за детска градина ще отпадне

Ще отпадне ли таксата в детската градина?
Ще отпадне ли таксата в детската градина?

Предложение на ВМРО може да остави в миналото таксата за детска градина. Партията настоява за отпадане на таксата за детските градини за всички приети към този момент деца. Това предложение вече е обсъдено на Коалиционен съвет. Това сподели в ефира на „Здравей, България” депутатът Юлиан Ангелов.

Той поясни, че се дискутира и друго предложение, според което родителите на неприетите в детска градина деца да бъдат компенсирани финансова. За тях се предвижда финансиране под някаква форма с цел записване на децата им в частни детски заведения.

Ангелов поясни, че механизмът за всичко това трябва да се изработи предварително. Депутатът поясни, че към настоящия момент таксите в държавните градини са между 35 и 70 лева и се определят от съответната община.

Той коментира и наложените глоби на колегите му за неносене на маски в парламента. Ангелов разкри, че някои от тях ще обжалват, тъй като не считат, че са нарушили правилата.

По отношение на предприетите инициативи от някои неправителствени организации, той заяви, че те получават финансиране от чужбина и се опитват да налагат норми, които не се приемат добре у нас, пише pariteni.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.