България Новини

Топ пулмологът д-р Симидчиев разкри къде най-много да се пазим от зараза!

Пулмологът с предупреждение от какво да се пазим!

Местата с най-голям риск от зараза – това разкри пулмологът д-р Александър Симидчиев. В дните на откровен бум на Ковид-19 у нас, най-опасни си остават футболните мачове и нощните заведения като клубовете и дискотеките.

“На закрити помещения е задължително да се носят маски, но знаем, че в дискотеките не е така. Рядко има клиенти, които ще се предпазят по този начин. А това ги прави силно застрашени, както и на стадионите по време на мач. Много хора на едно място, близки контакти, викане, говорене на висок глас – рискът от зараза с коронавирус при тези обстоятелства е огромен”, заяви пулмологът.

Д-р Симидчиев е категоричен, че няма данни вирусът да минава по-лесно и по-леко през лятото. Опасно е и хората да тръгнат на почивки и море, без да съобщят за евентуалните си симптоми ако имат такива. Затова и той настоява за силно завишен контрол и строги мерки.

“Повишен е рискът в градския транспорт и той трябва да се контролира. Носенето на предпазни маски е задължително”, предупреди д-р Симидчиев.

Той разкри, че засега не може да се изследва как влияе вирусът на белия дроб след излекуване от Ковид-19, защото по НЗОК не се отпускат пари за този вид изследвания, цитира Блиц.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.