Новини

Хотелиерите у нас зарадваха туристите с добра финансова вест

Туристите по родното Черноморие ликуват след тази новина

Туристите у нас имат повод за радост
Туристите у нас имат повод за радост

Туристите по родното Черноморие ликуват заради добрата финансова вест, която съобщиха от хотелиерския бранш. Тази година лятната почивка ще излезе по-евтино на всеки, който е избрал да почива у нас.

В момента предлаганите намаления достигат до 50% от първоначално обявените цени за сезона, показва проверка в сайтове за продажба почивки. Данните са предоставени от туроператорите у нас, пише БЛИЦ, позовавайки се на “Труд”.

До средата на следващия месец е възможно резервирането на почивка на половин цена в хотели с 4 и 5 звезди в Златни пясъци и Слънчев бряг.

Липсата на чуждестранни туристи принуди и откаът от чартърни програми през последните дни принуди хотелиерите да свалят цените.

В момента желанието им е да успеят да покрият поне разходите си за отваряне на обектите.

От бранша споделят, че около 70% от хотелите все още не са сигурни дали ще отворят това лято.

След 15 юли офертните предложения ще са за по-ниски цени на почивките с 10-20% от първоначалните оферти, които се обявяват още през зимата, когато се сключват договори с международните туроператори.

От брашна поясняват, че в момента почивките на морето са на цените, на които се предплащат още през февруари. Въпреки това заведенията остават празни, а плажовете пустеят.

През последните месеци се повишава търсенето на апартаменти и къщи за гости, споделят туроператорите.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.