България

Според Цветанов протестиращите са престъпници

Днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов направи някой доста запомнящи се изказвания. В това число директни и не толкова директни намеци за това какви хора протестират по улиците от близо месец насам.

Според министъра мафията ликувала на оставката на ГЕРБ, тъй като имало 20% завишаване на кражбите на автомобили в София. Той поиска от медиите да попитат организаторите на протестите кои са и дали са плащали данъци, като добави “От 50 човека, които се възприемат като лидери, около 49% са познати на полицията”

Друг основен акцент бяха традиционните припомняния за залавянето на „Наглите”, „Килърите” и добрите връзки с евроатлантическите партньори на България. Цветанов спомена и кмета на Варна Кирил Йорданов, срещу когото протестират десетки хиляди граждани като “по-малкото зло” за кандидат на ГЕРБ за кмет на града.

„Кирил Йорданов бе най-малкото зло, което можехме да предложим като кандидат на политическа партия ГЕРБ за кмет на Варна. Реално сме направили политическа грешка. Не смятам, че трябва да влизаме в тези детайли чия е грешката. Всеки има право да предлага. Ние сме готови да отидем и на предсрочни избори за общински съвет. В момента общинската листа на Варна има проекти за 150 млн. лева. Иван Портних е една добра кандидатура, която може да бъде разглеждана”, каза Цветанов.

 

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.