Здраве и диети Новини

Извънредно: Разкриха как няма да хванем Ковид-19 през очите!

По този начин няма да се заразим с Ковид-19 през очите или поне рисковете намаляват двойно!

Пандемията от Ковид-19 буквално постави на колене целия свят и взе стотици хиляди жертви. Към момента мерките в много държави, включително и нашата, са разхлабени. Но истината е, че вирусът продължава да циркулира сред нас.

Знаем, че той се предава основно по въздушен път, ако заразен човек кихне, закашля се или дори издиша в близост до нас. Заразаха нахлува моментално през носа, устата и очите ни.

По този повод водещи експерти от Американската академия по офталмология разкриха как да се предпазим очите си от риск и да се защитим максимално.

На първо място те поставят механичната защита, а тя е при излизане навън да се носят очила – диоптърни или слънчеви. Дори и да ви сърби много, никога не посягайте към очите си, преди да сте си измили ръцете. Само дезинфектантите не помагат.

Интересното, което офталмолозите препоръчват за защита обаче е… капки за очи. Да, това е съвсем вярно, защото капките могат да премахнат навлезлите в окото частици от вируса и да образуват защитен филм върху него.

На второ място капките са заместители на сълзите и не позволяват на окото да изсъхне. И на трето, но не последно място, те имат лечебен и противовъзпалителен ефект, което е от съществено значение при борбата с вируса.

Източник: zdrave.to

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.