Гледаме д-р Василев от "Откраднат живот" в нов проект през есента! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/gledame-d-r-vasilev-ot-otkradnat-zhivot-v-nov-proekt-prez-esenta-vizh-tuk/51504 Goreshto.net
Гледаме д-р Василев от "Откраднат живот" в нов проект през есента! (виж тук)

Екранният д-р Василев ще играе в нова пиеса наесен!

Чаровният Александър Алексиев, познат повече като д-р Василев от култовия сериал "Откраднат живот" ще има главна роля в нов проект. Нова е пиеса, написана от Захари Карабашлиев, която ще види бял свят през есента. Ето какво повече сподели той:

"Отдавна исках да напиша пиеса за двама актьори; пиеса, която да дестилирам от конкретни човешки характери. И в Алек и Стоян видях образите на двама братя, разделени от много време след тежко престъпление в семейството.

Единият е неуспял провинциален куклен актьор, а другият – професионален наемник в чужбина. Писах “Талант” в рекордно за мен кратко време, споделях я “на парче” с двамата и се събирахме у дома да я четем на маса и обсъждаме – не мислехме нито къде ще я поставяме, нито с кого и как. Едва, когато сложих „край“ дойдоха и въпросите – към кого да се обърнем, за да я режисира, кой ще я продуцира и т.н… Според моето усещане, режисьорът трябваше да е по-скоро човек близък до света на киното, да е едновременно опитен, но и от поколението на двамата актьори, някой на когото те да се доверят, да са готови да го последват. И някак съвсем естествено излезе името на Павел Веснаков – режисьор на сериалите „Денят на бащата“, “Откраднат живот”, „Дяволското гърло“, на редица късометражни филми, а и на предстощ да излезе пълнометражен. И тримата познаваме работата му и я харесваме, а Алек е работил с него години наред. Пратих пиесата на Павел, той я прочете, хареса я, видяхме се, обсъждахме, говорихме за кино и литература, за театър и музика, взаимно се нахъсахме и си стиснахме ръцете. Първите репетиции започнаха в края на карантината, далеч от театрална сцена, в един бизнес-офис. Няколко репетиции по-късно Павел изправи пиесата на крака и изкара от тези двама актьори и дълбочина и действие и смях и ярост и тъга – точно това, което очакваме от едно представление. Зверове са! И си мисля — в това ненормално време и място, без ясна идея как ще продължи всичко, театърът продължава -- не заради нас, не просто чрез нас, а въпреки нас. Очаквайте “Талант” през есента", оповести Захари Карабашлиев. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.